TE KOOP: Hofdijkstraat 2, ALKMAAR

1.450.000

Hofdijkstraat 2, Alkmaar

OMSCHRIJVING Hofdijkstraat 2 ALKMAAR

Souterrain:
Privé opgang, overloop met toegang tot de toiletruimte, twee vaste bergkasten, twee ruimtes welke met elkaar verbonden zijn door openslaande deuren. De ruimte aan de voorzijde is thans in gebruik als kantoorruimte en heeft een oppervlakte van ca. 22 m² en biedt uitzicht op maaiveldniveau van de Nieuwlandersingel. De berg-/archiefruimte is ca. 24 m² en is voorzien van daglichttoetreding.
Vanuit het souterrain heeft u middels een trap toegang tot de bel-etage.

Bel-etage:
Entree/vestibule, toegang tot de woonkeuken en hal. De hal is voorzien van een garderobekast en trapopgang naar de 1e verdieping en trap naar het souterrain.
De woonkeuken van ca. 25 m² biedt een heerlijke ruimte en veel lichtinval door de vele (glas-in-lood) raampartijen. De keuken is voorzien van vloerverwarming, een luxe keukenblok met diverse inbouwapparatuur (2008) in rechte opstelling en een water/werkeiland. Vanuit de keuken heeft u door middel van openslaande deuren en een loopdeur toegang tot de gezellige en privacyvolle achtertuin welke op het zuiden is gelegen .

De living is door en-suite deuren verdeeld over een voor- en achterkamer met een totale oppervlakte van ca. 50 m². Het geheel is zeer fraai afgewerkt met o.a. een massieve eiken houten vloer en gestuukte plafonds met klassieke ornamenten! De living biedt u een gezellige sfeer door de twee houtkachels met schouw en vanuit de erker heeft u een prachtig uitzicht over het water van de Nieuwlandersingel!

1e verdieping:
Overloop, toegang tot separaat toilet met fonteintje, de achterslaapkamer van ca. 15 m² is voorzien van een vaste kast en openslaande deuren naar het dakterras van ca. 5 m² welke is gelegen op het zuiden.

De masterbedroom bevindt zich aan de voorzijde van de woning en heeft een royale oppervlakte van ca. 24 m² en beschikt over een eigen houtkachel. Vanuit de slaapkamer heeft u door de erker een prachtig wijds uitzicht over de woonomgeving en door middel van openslaande deuren toegang tot een klein balkon.

Aan de slaapkamer grenst de badkamer-en-suite welke is voorzien van een prachtige granitovloer met vloerverwarming en schuifdeuren voor toegang tot de walk-in-closet van ca. 6 m². Zo is de badkamer voorzien van een sauna, Victoriaans bad op pootjes, dubbele wastafel, een inloopdouche, mechanische ventilatie en is het geheel fraai en in klassieke stijl afgewerkt met zeer luxe sanitair en douchegarnituur.

2e verdieping:
Royale overloop met toegang tot de voor- en achterslaapkamer en de twee vaste kasten voorzien van de cv-ketelopstelling en de opstelling voor de wasmachine en droger. Tussen de beide slaapkamers bevindt zich de 2e badkamer welke vanaf de overloop te bereiken is. De tweede badkamer is modern afgewerkt en voorzien van een solartube voor daglichttoetreding, vloerverwarming, hangend toilet, wastafel, inloopdouche en mechanische ventilatie.
De slaapkamer aan de achterzijde is ca. 22 m² en is voorzien van vaste kastruimte en een balkon van ca. 7 m². De slaapkamer aan de voorzijde heeft een speelse indeling door het schuine dakvlak in combinatie met de klassieke raampartijen en heeft een oppervlakte van ca. 16 m².

Achtertuin / garage:
De woning is voorzien van een keurig verzorgde achtertuin met een houtenterras en verschillende zitgedeeltes. De achtertuin is voorzien van een vrijstaande stenen garage met elektrische deur en achterom.

Deze villa is met zeer veel gevoel voor detail en met liefde verbouwd tot een uniek woonobject. Het geheel ademt een gevoel van sfeer en karakter uit en biedt een zee van ruimte. Hier heeft u tevens de kans om wonen en thuiswerken te combineren. Is dit uw droomhuis, maak dan een afspraak om nader geïnformeerd te worden over de vele bijzondere details welke deze villa u te bieden heeft!

Bijzonderheden:
– De restauratie in en rondom de woning is van begin tot het eind gevolgd door een cameraploeg van SBS6 voor het programma ‘Je eigen droomhuis’. U zult als geïnteresseerde partij in bezit worden gesteld van een DVD met de uitzending.
– De woning heeft de status van Rijksmonument, dit brengt voor u als toekomstig eigenaar bepaalde voordelen met zich mee zoals belastingvoordeel via de inkomstenbelasting en mogelijke financiële ondersteuning bij onderhoud en restauratie. Vraag de Do’s & Dont’s op bij de makelaar.
– Van de complete verbouwing / renovatie in 2008 zijn alle facturen / werkomschrijvingen etc. bewaard gebleven en deze kunnen op verzoek aan de kandidaat koper ter hand worden gesteld.
– De villa is geheel voorzien van een uitgebreide alarminstallatie met rook-, bewegings- en contactalarm.
– Indien gewenst kan de koper van de villa de tevens aan de huidige eigenaar toebehorende dubbele garagebox aan de Gedempte Baansloot 11-1 te Alkmaar separaat aankopen. Prijs op aanvraag.

 

Hofdijkstraat 2

Locatie

© DGBonline.