TE KOOP: Honthorstlaan 98, ALKMAAR

189.500

Honthorstlaan 98, Alkmaar

Locatie

OMSCHRIJVING Honthorstlaan 98 ALKMAAR

Vanaf de 7e verdieping heeft u een prachtig vrij uitzicht op uw zonovergoten balkon!

Honthorstlaan 98 te Alkmaar.

Op de 7e verdieping van dit in het totaal 9 woonlagen tellende appartementencomplex geniet u van een magnifiek vrij uitzicht eerst over de reuring van het winkelcentrum en vervolgens in de verte, waar u de duinen ziet liggen op heldere dagen!

Zowel voor als achter het complex is ruimschoots gemeentelijk groen aanwezig en voor het complex heeft u een royale hoeveelheid vergunningsvrije parkeergelegenheid! Aan de overzijde van het complex ligt het uitgebreide winkelcentrum De Hoef, waar u voor al uw eerste voorzieningen verzekerd bent van diverse keuze-opties. Op de fiets bereikt u binnen enkele minuten de bruisende binnenstad van Alkmaar met haar veelzijdige winkelstand en sfeerrijke terrassen. Ook het NS station bereikt u met enkele fietsminuten. Liever het openbaar vervoer? De bus brengt u elk kwartier richting de stad. Ook de A9 bevindt zich op een steenworp afstand, u bereikt ‘m vrijwel filevrij!

U betreedt op de begane grond het verzorgde voorportaal met haar belbord en vervolgens de afgesloten entree met de brievenbussen en twee liften die u naar de 7e woonlaag brengen. Aan deze galerij treft u de voordeur van dit keurig verzorgde 3- (voorheen 4-) kamerHOEKappartement. Het grote voordeel is dat uw appartement aan het eind van de galerij is gesitueerd, waardoor u geen langslopend publiek heeft en van optimale privacy geniet in uw beide slaapkamers!

Indeling:

We komen binnen in de lange entree, die toegang geeft tot de verschillende ruimtes. In de entree vindt u een praktische garderobenis en een vaste kast, waar u praktisch uw voorraden kunt wegbergen.

De licht betegelde, separate toiletruimte is voorzien van een fonteintje en bereikt u vanuit de entree.

Direct rechts van de entree vindt u de heerlijk lichte keukenruimte (afmetingen: circa 2,65 x 2,23 meter). De ochtendzon valt hier al vroeg binnen en u geniet van een prachtig vrij uitzicht richting de binnenstad. De keukenruimte is ingericht met een eenvoudige witte keuken in parallelopstelling. De toegangsdeur naar de badkamer vanuit de keuken is in stand gehouden, waardoor u de badkamer op twee manieren kunt bereiken.

We vervolgen de rondleiding in de woonkamer (afmetingen: circa 5,38 x 5,41/3,65 meter) die u aan het eind van de entree vindt. Door de grote raampartijen heeft u een levendig uitzicht over het winkelcentrum en geniet u van een heerlijke hoeveelheid daglicht. De vloer van de woonkamer is afgewerkt met laminaat.

Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot de slaapkamer aan de galerijzijde (afmetingen: circa 3,44 x 3,03 meter). Omdat het een hoekappartement betreft heeft u in deze slaapkamer het raam in de zijgevel. Een heerlijk vrij uitzicht daarom in het openbaar groen en geen langslopende buren met zicht in uw slaapkamer! De huidige eigenaren hebben ervoor gekozen om de originele glazen wand in tact te laten, zodat het daglicht vrij binnenvalt. U kunt deze slaapkamer daardoor ook makkelijk in gebruik nemen als aparte eet- of werkkamer.

Vanuit deze slaapkamer bereikt u de licht betegelde badkamer (afmetingen: circa 3,44 x 1,27 meter). Deze ruimte is voorzien van een douche en een wastafel. In de badkamer vindt u ook de aansluitingen voor de wasmachine en de droger. Omdat het raampje in de badkamer bewaard is gebleven valt er prettig daglicht binnen, bovendien zorgt het ventilatierooster voor natuurlijke ventilatie.

Slaapkamer 2 (afmetingen: circa 2,28 x 3,30 meter) ligt aan de achterzijde van het complex. Optimale privacy dus, omdat er geen medebewoners van het complex langs uw raam lopen. Een deur geeft vanuit deze slaapkamer toegang tot het zonovergoten balkon op het westen. Gedurende de middag draait de zon op uw balkon en deze verdwijnt pas als deze ondergaat. Prachtige vergezichten dus terwijl u van het zonnetje geniet.

Op de begane grond heeft u uw eigen afsluitbare berging (afmetingen: circa 2,40 x 2,23 meter), die is voorzien van verlichting. Een prettige bijkomstigheid is dat er in de toegangshal naar de bergingen daglicht binnenvalt en u met uw fiets niet omhoog en omlaag hoeft te manouvreren langs trappen.

Bijzonderheden:
* Het appartement is rondom voorzien van isolerende beglazing met ventilatieroosters.

De servicekosten bedragen € 230,- per maand waarvan € 52,- een voorschot is op de stookkosten. De servicekosten zijn als volgt samengesteld:
Vaste lasten:
• Verzekeringskosten (o.a. opstal, glas en WA).
• Energiekosten (water en elektra) van de VVE.
• Administratiekosten (administrateur/kantoormaterieel).
• Personeelskosten (huismeester/schoonmaakster).
• Communicatiekosten van de VVE (telefoon en internet).
• Onderhoudskosten (gebouwen en liften).
• Rentelasten (obligatielening).
• Afschrijvingskosten.
Voorziening groot onderhoud:
• Liften
• CV-ketels
• Daken
• Schilderwerkzaamheden
• Voegwerk
• Deuren/kozijnen
• Radiatoren/doprimo’s
Voorschot op de verwarmingskosten:
• Gasverbruik
• Onderhoud CV
• Warmtemeteropname
Aanzuivering reserve:
• Sparen voor onvoorziene uitgaven.
• Sparen voor toekomstig onderhoud.

Honthorstlaan 98

© DGBonline.