TE KOOP: Nassaulaan 4, ALKMAAR

1.200.000

Nassaulaan 4, Alkmaar

Nassaulaan 4

OMSCHRIJVING Nassaulaan 4 ALKMAAR

Deze zeer ruim bemeten PASTORIE is gelegen aan één van de mooiste straten van Alkmaar, in het karakteristieke Nassaukwartier, en op loopafstand van het centrum van Alkmaar, het Centraal Station en winkelvoorzieningen.
Deze pastorie biedt volop mogelijkheden om het volledig naar eigen smaak getransformeerd te worden. Dit bijzondere pand is voorzien van spitsbogen, kozijnen met mooi lijstwerk, paneeldeuren, diverse bovenlichten met glas-in-lood, enkele originele stucplafonds, originele tegelvloer in de gang en de kelder en de vestibule en er is een mogelijkheid meerdere slaapkamers te creëren en eventueel twee ruime badkamers. De pastorie met bijbehorend interieur is van algemeen belang vanwege de architectonische vormgeving en als historisch-functioneel onderdeel van het rooms-katholiek kerkcomplex “St. Joseph”.

Indeling
Entree/hal
Vestibule is voorzien van een originele vloertegel. De imposante lange hal heeft een origineel stucplafond. Via de entree/hal is de kelder bereikbaar. De vele deuren geven toegang tot de voorkamer, achterkamer, keuken, werk- c.q. wachtkamer, toiletruimte en deur die toegang geeft tot de voorkamer en rechtsom de kleine werkkamer/wachtkamer en een deur die toegang geeft tot de sacristie. Bordestrap met toilet op het trapbordes en geeft toegang tot de overloop naar de eerste verdieping. Achter de bordestrap bevindt zich nog een tochtportaal met deur naar de tuin, voormalig toilet en de ruime kelder.

Voorkamer
De voorkamer heeft een erker met dubbel glas. Er ligt in de voorkamer een marmoleum vloer met een zwarte marmeren schouw, maar deze is niet meer in gebruik.

Bijkeuken & toilet
Separaat wandtoilet met aangrenzend de bijkeuken met wastafel. Hier bevindt zich nu ook de wasmachine- en drogeraansluiting. Het toilet is wit betegeld en voorzien van een licht, grijze vloertegel en boven de wandtegel is het glad gestuukt. De wanden zijn gestuukt en deels betegeld en er zitten gipsplaten plafonds in.

Achterkamer
De achterkamer is een grote ruimte met glad gestuukte wanden en een systeem plafond met spots. In deze ruimte is een groot raam en dubbele deur naar de achtertuin.

Achtertuin
Mooie stadstuin. In de achtertuin is tevens een buitenkraantje aanwezig. De tuin is voorzien van diverse groene borders, gazon, een fietsenberging en een achterom.

Voortuin
Aan de zijgevel waar de werkkamer/wachtkamer is gevestigd zit nog een buitenkraantje.

Werk- c.q wachtkamer
Direct achter de voordeur zit een deur naar de werkkamer c.q. wachtkamer. Deze kamer kijkt uit op de Nassaulaan. Tussen werkkamer/wachtkamer en de achtergelegen keuken zit een kozijn met glazen bovenlichten.

Keuken
Op de begane grond bevindt zich een keuken met groot raampartij die zicht geeft op de Sint Joseph kerk. Het is een eenvoudige keuken voorzien van diverse onderkasten, kunststof aanrechtblad, drie bovenkasten en witte wandtegels.

Sacristie
De oorspronkelijke sacristie is bereikbaar via de lange gang. De sacristie heeft vensters met smeedijzeren hekwerken en aan de voorzijde bevinden zich 3 staande vensters met glas-in-lood. Aan de achterzijde kijkt de sacristie op de achtertuin.
Vast buffetmeubel (=oorspronkelijke credens) met paneeldeuren en een wastafel waarboven een polychroom tegeltableau voorstellend het Heilig Hart. Waardering De pastorie met bijbehorend interieur is van algemeen belang vanwege de architectonische vormgeving en als historisch-functioneel onderdeel van het rooms-katholiek kerkcomplex “St. Joseph”. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed).
In de oorspronkelijke sacristie zit een ingebouwde kluis die blijft achter. De oorspronkelijke sacristie heeft tevens een imposante deur die nu nog toegang tot de kerk, echter wordt achter deze deur een woning scheidende wand geplaatst en komt de doorgang te vervallen.

Kelder
Via het tochtportaal aan het einde van de gang is de kelder bereikbaar. De kelder is verdeeld in 2 ruimtes. De eerste gedeelte diende als voorraadkelder en het achterste deel was het oorspronkelijke stookhok voor de olie gestookte cv-ketel. Hier zijn de nostalgische stalen buizen van de oude cv-installatie zichtbaar en zijn deels in gebruik en deels ontmanteld. De verwarmingsinstallatie is verouderd, maar zijn wel recentelijk nagekeken.

Toilet
Via het trapbordes is een toilet bereikbaar (mogelijk loden afvoerleiding). Wandtoilet, oorspronkelijk tegel en fontein. In het toilet ligt een lichte, grijze vloertegel en twee kleine ramen voor natuurlijke ventilatie.

1e verdieping
Deze verdieping is nu ingericht als woonverdieping en is als volgt ingedeeld.

Overloop
Ruime overloop voorzien van groepenkast. De wanden zijn glad gestuukt, een gipsplaten plafond en er is een wastafel aanwezig.

(Slaap-)kamer 1
Deze ruime kamer is nu in gebruik als woonkamer kijkt uit over de Nassaulaan en heeft nog een origineel stucplafond. Hier is eventueel ook een prachtige slaapkamer te creëren.

Woonkeuken op de 1e verdieping (Slaapkamer 2)
Ruime woonkeuken met diverse onderkasten, ingebouwde kookplaat, afzuigkap en magnetron. De wanden in deze ruimte zijn gestuukt en de vloer is afgewerkt met een lamelvloer. Via het zijraam is er zicht op de kerk. Het is mogelijk deze woonkeuken te transformeren in een riante slaapkamer.

Slaapkamer 3
Deze slaapkamer heeft gestuukte wanden en plafond en er ligt vloerbedekking.

Badkamer
Deze badkamer is met witte wandtegels en een grijze vloertegel betegeld. De ruimte is voorzien van een inloopdouche met thermostaatkraan en een dubbele wastafel.

Slaapkamer 4
In deze slaapkamer ligt vloerbedekking en de wanden zijn gestuukt. De slaapkamer heeft een oorspronkelijk stucplafond met ornamenten. De openslaande deuren geven toegang tot het dakterras voorzien van terrastegels.

2e verdieping
De bordestrap geeft toegang tot de royale overloop en 5 verschillende vertrekken. Deze verdieping biedt mogelijkhed voor 5 (slaap-)kamers.

Slaapkamer 5
Is een kleine slaapkamer met dakkapel, vloerbedekking op de grond, gipswerk afwerking, gipswanden, gipsplaten en is een grote ruimte.

Multifunctionele ruimte (kamer 6)
Deze ruimte is nu in het verlengde van de overloop gelegen en biedt mogelijkheid voor een slaapkamer.

Slaapkamer 7
Is bereikbaar via de overloop en is voorzien van een kleine dakkapel en geeft tevens toegang tot een bergruimte.

Slaapkamer 8
Deze slaapkamer is eveneens voorzien van een kleine dakkapel en een wastafel met koud water en een vaste kast.

Stook-/bergruimte
Deze stookruimte is voorzien van 2 cv-ketels. Beide cv-ketel zijn van het merk ‘Intergas HRE’ en zijn van bouwjaar 2015. Deze stookruimte heeft een luik in het plafond die toegang geeft tot een onbevloerde vliering.

Badkamer op de 2e verdieping
Deze badkamer is voorzien van witte wandtegels, lichtgrijze vloertegel. De ruimte is ingedeeld met een wastafel, een douchecabine met thermostaat kraan en een ligbad. De badkamer heeft een raam voor natuurlijke ventilatie.

Slaapkamer 9
Deze slaapkamer is ruim en voorzien van dakkapel en twee vaste brede kasten.

Bergvliering
Bereikbaar via de stookruimte op de 2e verdieping. Deze vliering is niet bevloerd. Deze vliering heeft geen sta-hoogte (circa 1.50m hoog).

Bijzonderheden:
– De aangrenzende Sint Josephkerk zal getransformeerd worden in 9 luxueuze appartementen. De informatie over deze ontwikkeling is beschikbaar bij Leygraaf Makelaars.
– De perceelgrootte is een indicatie. Het perceel is reeds door het kadaster ingemeten. Onder- en overmaat zal niet worden verrekend.
– Er zal een nieuw achterpad worden gerealiseerd van de toekomstige ontwikkeling naar het naastgelegen parkeerterrein.
– De eigendomsoverdracht van het pand zal plaatsvinden bij Notariskantoor Notaria te Alkmaar.
– Huidige bestemming: Maatschappelijk.
– De pastorie betreft een Rijksmonument.
– Parkeren is op basis van vergunning.
– De pastorie wordt As is, where is verkocht.

Locatie

© DGBonline.