TE KOOP: Oosteinde 30, ALKMAAR

1.250.000

Oosteinde 30, Alkmaar

OMSCHRIJVING Oosteinde 30 ALKMAAR

Zoekt u een unieke woonruimte met karakter en historie? Waarin u ook uw bedrijf kunt vestigen? Wonen en werken op een prachtige locatie, het kan!
Dit monumentale voormalige graanpakhuis, De Hoop aan het Oosteinde in De Rijp is circa 20 jaar terug grondig verbouwd met als resultaat nostalgie en architectuur van vroeger in een modern jasje.

De mogelijkheden in dit prachtige object zijn eindeloos!
Zelf (gedeeltelijk) bewonen.
Uw eigen bedrijf vestigen in een of meerdere van de acht (kantoor)ruimten.
Een of meerdere ruimten exploiteren als Bed en Breakfast, atelier, fotostudio, kantoorruimte, etc, etc.

Wij zien het al voor ons, wonen op een of meerdere verdiepingen aan de achterzijde van het Pakhuis met een brede tuin op het Zuiden en zicht op de Beemster ringvaart. En werken aan de voorzijde van het pand. Of andersom!
Op dit moment zijn drie van de acht ruimten (zakelijk) verhuurd, waardoor uw maandelijkse lasten al voor een gedeelte worden gedekt.
Kortom, dit pand is op zoek naar een aanpakker, een visionair, een ondernemer pur sang, een creatieveling of een liefhebbende belegger.

Het geheel is in 2019 buitenom volledig in de verf gezet en de nok vorsten zijn vervangen. De komende jaren heeft u hier geen omkijken naar.

Het stalen trappenhuis, robuuste balken, net afgewerkte toiletten en vele ramen doen het geheel solide, licht en sfeervol aanvoelen.
U moet dit pand ervaren! U moet de plek ervaren! Zelden doet zich zo’n mooie (beleggingskans) voor.

Bestemming
Het object heeft op dit moment een centrumbestemming, waardoor u als eigenaar legio mogelijkheden heeft. Voor specifieke vragen hieromtrent, verwijzen wij u door naar de gemeente Alkmaar.

Monument
Het pand is aangemerkt als Rijksmonument in Beschermd stads- en dorpsgezicht.

Oppervlakten
780 m2 woonoppervlak
417 perceeloppervlak (kadastrale aanduiding: De Rijp B 2318) + mogelijkheid tot aankoop gedeelte van (De Rijp B 2342), tegen een nader overeen te komen bedrag.

Parkeren
Parkeergelegenheid op de openbare weg en eventueel op eigen terrein te realiseren.

Bouwjaar
Het oorspronkelijke bouwjaar van het graanpakhuis De Hoop is ca. 1780. In 1999 is het grondig gerenoveerd (lees: alles vernieuwd op een gedeelte van oorspronkelijke balken na) met een kostenpost van 1,7 miljoen! en geworden tot het fraaie object wat het nu is.

Bijzonderheden:
– Elke ruimte is voorzien van een eigen C.V. installatie, verlichting, aansluitingspunten in de vloer voor werkplekken en een pantry.
– Er is een ontruimings- en alarminstallatie aanwezig.
– Elke ruimte heeft een tussen-meter voor elektra en gas.
– Op de begane grond is een luchtsluis met bel paneel en een ontvangstbalie.

 

Oosteinde 30

Locatie

© DGBonline.