TE KOOP: Verdronkenoord 18, ALKMAAR

925.000

Verdronkenoord 18, Alkmaar

OMSCHRIJVING Verdronkenoord 18 ALKMAAR

Aan één van Alkmaars mooiste grachten ligt dit prachtig gerenoveerde en zeer goed onderhouden MONUMENTALE GRACHTENPAND met een inhoud van maar liefst 1161 m³. Een uniek object, zeer geschikt voor vele doeleinden, zoals bijvoorbeeld woon/werk/praktijkruimte, galerie of zelfs een kangoeroewoning.

Het geheel is in de periode tussen 2002 en 2012 zeer fraai in stijl van het bouwjaar, geheel gemoderniseerd, geïsoleerd c.q. gerenoveerd. De woning kenmerkt zich door de vele authentieke details o.a. vloeren, balken (400 jaar), deuren, etc.

De begane grond, met een totale oppervlakte van 162 m², wordt thans gebruikt als galerie van ca. 69 m² met travertin tegelvloer met vloerverwarming en een zeer fraai 16e-eeuws balkenplafond en origineel metselwerk aan de binnenzijde. Deze ruimte kan echter ook prima gebruikt worden als woonkamer en/of kantoor aan huis.
Via de hal komt u bij de moderne badkamer met douche, wastafel en toilet, een dichte moderne keuken van ca. 13 m², een berg/opslagruimte van ca. 27 m² met deur naar de Spaanslegersteeg; zeer geschikt dus om te gebruiken als (zelfstandig) appartement. Aangrenzend aan de berg/opslagplaats vindt u een ruime werkplaats met overhead deur naar het achterplaatsje met smeedijzeren hek naar de Spaanslegersteeg.

1e Verdieping: via de brede open trap bereikt u de overloop, zeer fraaie lichte woonkamer met eikenhouten vloer met balkenplafond en aansluitend open moderne L-vormige keuken met zeer ruime eetgelegenheid, tussen-hal met bergruimte, moderne badkamer met ligbad, douche, wastafel en 2e toilet, slaapkamer met vaste kast en Velux raam met dubbele deuren naar een royaal dakterras dat volledige privacy heeft. Vanuit hier kunt u via een brandtrap naar de binnenplaats op de begane grond.

Op de tweede verdieping treft u een woon/slaapkamer aan met een dichte moderne keuken, moderne badkamer met ligbad/douche, 3e toilet en wastafel en een berg/CV-ruimte.

Kortom: bij dit object zijn kosten noch moeite gespaard om een geweldige grachtenwoning te creëren!

Bijzonderheden:
* Het betreft een gemeentelijk monument;
* Voorheen ging het hier om huisnummers 18 en 20, nu gaat het om slechts één nummer, 18;
* In de galerie is de oude waterput in ere hersteld;
* Het grachtenpand is voor diverse doeleinden te gebruiken;
* Energielabel C;
* Gevels in 2018 opnieuw gevoegd;
* Daken 2000 en 2011 vernieuwd en geïsoleerd;
* 3 CV-ketels, waarvan 1 op begane grond voor de vloerverwarming, 1 op 2e verdieping t.b.v. 1e en 2e etage, en 1 in de werkplaats voor de vloerverwarming;
* Elektrische installatie vernieuwd omstreeks 2007;
* Nieuwe riolering aangelegd;
* Dubbelglas HR ++;
* Voorschot stookkosten, gas en elektra € 215,- per maand;
* Straatvergunning € 72,- per jaar.

Verdronkenoord 18

Locatie

© DGBonline.